Ogranak

U četvrtak 3. veljače 2011. godine   u vjerskoj emisiji Efata, obilježena je na Radio Đakovu  uz Dan života, prva godišnjica djelovanja  Inicijative pro vita Đakovo. Iz  naslova  je vidljivo da je riječ o životu  i zaštiti nerođenih. 

Inicijativa je zaživjela spontano, nakon nekoliko zabrinjavajućih zapažanja i istodobno kvalitetnih i obvezujućih poticaja, da treba na tom planu nešto učiniti.  
Glavni pokretači Inicijative su dr. Antun Lisec, liječnik iz Požeškog kraja, đakovački župnik preč gosp. Tomislav Ćorluka i gospođa Nada Milković, članica  Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bl. M. M. Terezije Scherer. 
U emisiji Efata je sudjelovala dr. Mirjana Rubin, pročelnica ginekološkog odjela KBC Osijek, mons. Vladimir Dugalić i s. Karmela Dominković, voditeljica i koordinatorica aktivnosti, ove u Đakovu mlade inicijative.
U okviru obilježavanja Dana života, članice FSR-a su dijelile edukativno poticajne letke na nekoliko frekventnijih mjesta u Đakovu, Kuševcu, Punitovcima i Sikirevcima.

Pokret za život - ogranak Đakovo

Poslije hodočasničke Sv. mise u subotu 16. studenoga ove godine pri samostanu Milosrdnih sestra sv. Križa u dvorani Florentini, održana je izvanredna skupština Pokreta za život sa sjedištem u Krku, na kojoj je proglašen đakovački ogranak Pokreta.
Nazočili su članovi Pokreta s otoka Krka, Lošinja, Raba i Cresa predvođeni vlč. Zvonimirom Badurinom Dudić, duhovnim asistentom i dr. Šimom Paparić predsjednikom Pokreta.
Skupština se odvijala prema dnevnom redu.
Skup je pozdravio uvodnim riječima Mario Švarcmajer, zamjenik predsjednika Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bl. M. M. Terezije Scherer.
O prikazu duhovnosti u radu Pokreta govorio je vlč. Zvonimir Badurina Dudić. Zatim je uslijedilo izvješće s. Karmele Dominković O četverogodišnjoj inicijativi u promicanju kulture života i dostojanstva svake osobe od prirodnog začeća do prirodne smrti, što je u potpunosti sukladno djelovanju Pokreta za život, a čime su stečeni uvjeti za osnivanje samostalnog mjesnog ogranka.
Oblikovanje ogranka izraslo je iz redovitog programa Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda stoga ogranak ostaje ucijepljen također u redoviti program Terezijina kruga, naglasila je s. Karmela u svojem obraćanju prisutnima.
Dr. Šime Paparić je govorio o organizacijskog strukturi Pokreta, a po tom je uslijedilo glasovanje o utemeljenju mjesnog ogranka i imenovanje obnašatelja dužnosti u narednom dvogodišnjem mandatu.
U vodstvo ogranka izabrano je sedam članica Mjesnoga bratstva
FSR – a, jedna vanjska stručna suradnica, preč. gosp. Tomislav Ćorluka, župnik đakovački i s. Karmela Dominković, duhovna asistentica Mjesnoga bratstva FSR – a i voditeljica Terezijina kruga.
Skupu je nazočio velik broj štovatelja bl. M. M. Terezije Scherer, a susret je završio radosnim bratskim druženjem i dijeljenjem iskustava. / k

View the embedded image gallery online at:
http://fsr-djakovo.com/index.php/ogranak#sigProGalleria42be05c74c

Copyright © 2015 - FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED - MILOSRDNE SESTRE SV. KRIŽA ĐAKOVO