Moj mali EKOkalendar

KALENDAR S PORUKOM ZA SVAKI DAN

MOJ MALI EKO KATOLIČKI KALENDAR 2017.

eko2016Stvoreni svijet govori o Božjoj ljubavi

»Svako stvorenje ima svoju svrhu. Nijedno nije suvišno. Sav materijalni svijet govori o Božjoj ljubavi, njegovoj bezgraničnoj ljubavi prema nama.« – riječi su pape Franje, i jedna od glavnih misli vodilja novoga Mog malog eko katoličkog kalendaraza 2017. godinu. Kalendar, koji slavi svoju punoljetnost, 18 godina izlaženja, priredila je s. Karmela Eva Dominković, a objavio »Glas Koncila«.

U prvom dijelu nalazi se katolički kalendarij s važnim nadnevcima i s posebnim naglaskom na svjetske ekološke dane. Svaki dan u godini ima svoju poticajnu misao, a u najavi mjeseca donosi mudroslovne poslovice sabrane sa sviju četiriju strana svijeta.

Drugi dio skup je brojnih priloga, dječjih literarnih radova, zanimljivosti iz svijeta prirode te šala… Tu je i tekst o enciklici pape FranjeLaudato siu čijem je središtu briga za stvoreni svijet.

Na kraju rubrikaPredstavljamo ukratkoprikazuje udrugu »Lijepa naša« čija je zadaća razvijanje ekološke svijesti kod djece, ali i odraslih, rad na zaštiti prirode, promicanje rodoljublja i domoljubne svijesti što ostvaruje kroz brojne programe.

Moj mali eko katolički kalendarprožet je katoličkim stavom o ekologiji i prirodi, uvodi u kulturu srca i higijenu duha te na taj način potiče na zalaganje oko oblikovanja zdrava i cjelovita odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnomu stvorenju.

Objedinjuje učenje, planiranje i zabavu te će od osobite koristi biti školskoj mladeži i onima koji ih prate u njihovu rastu, a nezaobilazni su korisnici/čitatelji i oni kojima eko katolička po(r)uka ovoga kalendara može poslužiti za odgoj najmanjih.(vp)

"Moj mali eko katolički kalendar 2017."može se po cijeni od 15 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.

Preuzeto: www.glas-koncila.hr


Moj mali eko katolički kalendar 2016.

Najnoviji 800 moj mali eko katolicki kalendar 2016, za 2016. godinu, koji je priredila s. Karmela Eva Dominković, objavljen je u izdanju "Glasa Koncila".

Razigran, veseo, vedar, ispunjen mnogim poučnim sadržajima i dječjim literarnim radovima – odlike su koje ga već tradicionalno krase, čineći ga privlačnim malima i velikima.

U prvom dijelu nalazi se katolički kalendar s važnim nadnevcima i s posebnim naglaskom na svjetske ekološke dane. Njegova su osobitost misli za svaki dan u godini, a novost ovoga izdanja je što u najavi mjeseca donosi nešto od mudrosti naših predaka – hrvatske narodne poslovice. Drugi dio skup je sa svih strana sabranih priloga, koje čine dječji radovi, zanimljivosti iz svijeta prirode te, u ovom izdanju, bogatstvo misli sv. Franje Asiškoga, pape Franje i sv. Terezije Avilske. Svoje mjesto imaju i neizostavne šale, jer nema boljeg lijeka od široka osmijeha!

Valja također istaknuti rubriku Predstavljamo, s temom "plave zastave", koju je i za ovaj broj priredila Udruga "Lijepa Naša", čiji je cilj da kod mladih naraštaja razvije osjećaj i odgovornost za okoliš.

Moj mali eko katolički kalendar prožet je katoličkim stavom o ekologiji i prirodi, uvodi u kulturu srca i higijenu duha te na taj način potiče na zalaganje oko oblikovanja zdrava i cjelovita odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnomu stvorenju. Objedinjuje učenje, planiranje i zabavu te će od osobite koristi biti školskoj mladeži i onima koji ih prate u njihovu rastu, a nezaobilazni su korisnici/čitatelji i oni kojima eko katolička po(r)uka ovoga kalendara može poslužiti za odgoj najmanjih. (ip)

Knjiga "Moj mali eko katolički kalendar 2016." može se po cijeni od 15 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.

28.9.2015.


 

Opatija 1999.

Knjižnica "U pravi trenutak"

Mali Koncil ( MAK ) 2011.

eko2105

Moj mali eko u izdanju Glasa Koncila

gkNajnovijiMoj mali eko katolički kalendar“  za 2014. godinu već 15 godišta je vjerni pratitelj u školskoj i crkvenoj godini, objavljen je u nakladi Glasa Koncila, a priredila ga je s. Karmela Eva Dominković.
Sadrži katolički kalendar, s poticajnim i afirmativnim porukama za svaki dan, i važne nadnevke, s posebnim naglaskom na svjetske ekološke dane.
Posebnost izdanja čine brojni učenički prilozi, sa svih strana pomno sabrane ekološke zanimljivosti, pregršt neizostavnih pouka i pošalica.
Protkan katoličkim stavom o ekologiji i prirodi, "Moj mali eko katolički kalendar" uvodi u kulturu srca i higijenu duha, potičući na zalaganje oko oblikovanja zdravog i cjelovitog odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnom stvorenju.
Obogaćen mnoštvom ilustracija i crteža svih godišnjih doba, malog formata, praktičan, zanimljiv i poučan džepni kalendar za uspješnije učenje, planiranje, ali i zabavu.
Namijenjen ponajprije školskoj mladeži i onima koji ih prate u njihovu rastu, a nezaobilazni su korisnici/čitatelji i oni kojima eko katolička po (r) uka ovoga kalendara može poslužiti za odgoj najmanjih.
U ovogodišnjemu eko kalendaru predstavljen je program međunarodne eko škole, iz Udruge "Lijepa Naša", koja za cilj ima kod mladih naraštaja razviti osjećaj i odgovornost za okoliš. (ić, gk)
"Moj mali eko katolički kalendar" za 2014. godinu može se po cijeni od 15 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.

 

U novom i atraktivnom izdanju Glasa Koncila, svjetlo dana ugledao je Moj mali eko katolički kalendar za 2010. godinu, koji već jedanaest godina priprema s. Karmela Eva Dominković, članica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova.

Taj "sveznadar" kulture srca i higijene duha na svojim stranicama potiče mlade i starije naraštaje za nastojanje oko oblikovanja zdravog, ekološkog i cjelovitog odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnom stvorenju, ali i pruža vrlo pouzdan kompas za kalendarsku orijentaciju tijekom cijele nadolazeće 2010. godine.

Prvenstveno je namijenjen školskoj mladeži te svima koji njihov rast bude, motre i prate, a itekako je pogodan za župnu katehezu jer obiluje temama koje se mogu raspravljati i na takvim susretima. Stranice kalendara pletu mrežu ljubavi i zajedništva nitima srca, među učenicima i učiteljima, vjeroučiteljima, časnim sestrama, djecom, svećenicima i roditeljima ... te svima kojima je svakodnevno potreban praktičan, zanimljiv, poučan, zabavan, šaljiv kalendar koji stane u svaki džep i svaku torbu.

Sadrži liturgijski kalendar sa svakodnevnom porukom u kalendariju, svjetske ekološke dane te brojne poticajne misli.

U dodatku donosi i niz suradničkih učeničkih priloga te raznih, sa svih strana pomno sabranih ekoloških zanimljivosti, uz pregršt neizostavnih eko šala iz kojih možete mnogo naučiti i dobro se zabaviti. Protkan je katoličkim stavom o ekologiji i prirodi te mnoštvom ilustracija i crteža svih godišnjih doba.

Dosad je ukupno tiskan u više od 150.000 primjeraka, obasut nizom pohvala te lijepo prihvaćen od mladih i onih starijih.

Zahvaljujući suradnji sa svih strana – od Našica, Đakova, Huma na Sutli, Otočca, Odžaka, Zagreba, Velike Gorice, Rijeke, Štitara, Đakova, do Iloka te Bačke Palanke i Australije – rascvjetale su se 264 stranice kalendara koje u brojnim rubrikama, pisanima blistavo čistim srcem, produbljuju znanje na sve strane.

"Tamo gdje nema Boga, ni čovjek se više ne poštuje. Samo ako Božji sjaj blista na čovjekovu licu, čovjek, Božja slika, zaštićen je dostojanstvom koje nitko ne smije prekršiti", riječi su pape Benedikta XVI. u homiliji održanoj uz Dan života, koje autorica navodi u uvodnim mislima, zaželjevši čitateljima "da Stvoritelj svega vidljivoga i nevidljivoga u srcima zablista na prvome mjestu, da bi onda sve drugo došlo na svoje mjesto".

"Malen po formatu, Eko kalendar možete gurnuti u džep, pa cijeloga dana biti vedri i mudri. Jer, ponekad će dovoljno biti nasumce kalendar otvoriti, pa naći pravi ' lijek 'za svoje probleme", davno je o projektu Moj mali eko katolički kalendar napisano u Malom koncilu./GK/np, 2009.

Copyright © 2015 - FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED - MILOSRDNE SESTRE SV. KRIŽA ĐAKOVO