Knjižnica "U pravi trenutak"

Đakovo, UPT 2000. – 2009.

' Moj mali EKO ' katolički kalendar, autorice i urednice s. Karmele Dominković u izdanju

' Knjižnice u pravi trenutak ' u Đakovu, ove godine obilježava svoj deseti rođendan

Prvenstveno je namijenjen školskoj mladeži kao i svima onima koji njihov rast bude, motre i prate.

„Uspjeli EKO – kalendar, malen po svom obliku, ali velik po svojim porukama, natjerao je na razmišljanje i velike i male! Treba ga ne samo prolistati i pročitati već njegove poruke zasaditi u srce i pretočiti u život.“ ( Mak 2001. br. 9. )
Kroz svoj desetogodišnji tijek 'Moj mali EKO ' pleo je mrežu zajedništva nitima srca, među učenicima i učiteljima, časnim sestrama, djecom, svećenicima i roditeljima.
Ukupno je tiskan u preko 150 000 primjeraka. Obasut nizom pohvala, nazvan je kalendarom za

' EKO TISUĆLJEĆE '.
“ Zbog svoga sadržaja može se 'Moj mali EKO' nazvati putokazom, suputnikom i podsjetnikom, jer dok čitatelju uprisutnjuje životni tijek i ritam blagdana i svagdana, istovremeno upravlja pogled k vječnim vrednotama i budi otvorenost za uzajamno primanje i davanje. „( s. Zorka Kojaković )
Oslonjen na stav Katoličke Crkve o ekologiji, kao mladoj znanstvenoj disciplini, osjetljivo uvodi u kulturu srca i higijenu duha, potičući nastojanje oko oblikovanja zdravog i cjelovitog odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnom stvorenju.

„Mali eko kalendar je u svojoj mozaičnoj strukturi zapravo nenametljiv. Lako se čita, lako se ostavlja i ponovno se lako uzima u ruke. Može se čitati cijele godine i uvijek u njemu naći pokoje zrnce za obogaćivanje duše što će vas natjerati na razmišljanje. A to, priznat ćete, i nije malo./Mirko Ćurić, prof.

Uz autorsku svakodnevnu poruku u kalendariju, D o d a t a k je do sada objavio niz suradničkih učeničkih priloga i drugih sa svih strana pomno sabranih e k o zanimljivosti, uz pregršt neizostavnih eko šala.

“Čestitam na uspjelom i privlačnom kalendaru. To je tako simpatično i korisno, a nadasve vrijedno za mlade./fra Nikola Mate Roščić   

 

Copyright © 2015 - FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED - MILOSRDNE SESTRE SV. KRIŽA ĐAKOVO